a

A website full of resources about your well being.

a

Latest Articles

    No posts were found.

Subscribe

AHA Community > Yoga & Meditatie  > Meditatia mea din dus – Cele rele sa se spele…

Meditatia mea din dus – Cele rele sa se spele…

… cele bune sa se-adune!

Dusul de dimineata e unul din momentele mele preferate ale zilei. Urmand workout-ului, imi ofera relaxarea de care am nevoie (si pe care am eu impresia ca o merit) si linistea dinaintea unei zile pline. Aaah…

Ca sa nu scap ocazia, o sa furisez 3 mici trucuri, inainte sa trec la subiectul promis (nu ma pot abtine):

  1. Dupa ce aplici sapunul sau gelul de dus, fa-ti masaj cu ambele maini pe tot corpul ca sa iti pui sangele in miscare. Aplica presiune cu varful degetelor si urmareste liniile corpului.
  2. Ai grija ce pui pe corpul tau. Incearca sa alegi produse organice (care din pacate nu miros asa de intens si bine ca celalalte) si care au fost create in mod sustenabil (fara experimente pe animalute, fara sa distruga natura, fara munca neplatita in tari sarace). Trebuie sa recunosc ca e greu de gasit produse care sa indeplineasca aceste conditii, dar insasi constientizarea, dorinta si cautarea activa a produselor de acest gen mi se par pasi importanti.
  3. Alterneaza apa fierbinte cu apa rece, e foarte revitalizant si perfect pentru inceputul zilei! E nevoie de putina tarie (de caracter, haha), dar dupa aceea te simti excelent, promit!

Sa trecem la subiect: meditatia din dus. Avand in vedere ca acest moment al dusului este cu mine si pentru mine, poate avea un rol meditativ, asa ca pentru altii crosetatul, pictatul, spalatul vaselor sau pescuitul.

De aceea, la un moment dat, las dusul sa curga, apa sa se prelinga pe piele, inchid ochii si spun in gand:

Fie ca acest dus bine-facator sa ma elibereze de tot ceea ce nu mai am nevoie. Fie ca orice indoiala, ingrijorare, lipsa de incredere, gand sau sentiment care nu ma ajuta, indecizie sau frica, sa se elimine odata cu aceasta apa si sa fie inlocuite de incredere, hotarare, inspiratie, creativitate, bunatate, iubire si pace.

Imi imaginez cum tot ce nu imi mai serveste se scurge si dispare si cum eu ma umplu de lumina. Sentimentul asociat e de inima care devine usoara, de respiratie adanca si fara oprelisti, pe corp relaxat si in acelasi timp puternic.

Tu poti spune orice doresti si rezoneaza cu tine. Poti elimina furie, tristete sau ura cu bucurie, intelegere sau compasiune. Orice orice simti nevoia. Crede-ma ca vei sti ce sa ceri, ai incredere si deschide-ti inima.

Ce zici, incerci si tu maine?

Diana Firican

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.