a

A website full of resources about your well being.

a

Latest Articles

    No posts were found.

Subscribe

AHA Community > Yoga & Meditatie  > Ia-o-ncet – 5 moduri de a medita cand n-ai rabdare (Partea a II-a)

Ia-o-ncet – 5 moduri de a medita cand n-ai rabdare (Partea a II-a)

Aceasta este partea a II-a a articolului. Daca nu ai citit prima parte, ‘click-uieste’ aici.

Iata si utimele (nu si cele din urma) tehnici promise.

 

4. Un ‘da’ visceral vs. un ‘nu visceral

Cel mai bun mod de a-ti intreba corpul, care are inteligenta infinita, ce sa faci intr-o situatie. Uite cum functioneaza:

Mai intai: spune o afirmatie care e adevarata (e.g. soarele rasare in est). Spune-o cu convingere, cu toata fiinta ta. Cum se simte? Este o senzatie de usurare, relaxare sau siguranta? Cum ai descrie-o in cuvintele tale?

Apoi: spune o afirmatie care e neadevarat (e.g. numele meu e Pandora, in caz ca nu este numele tau). Cum se simte acum? E o senzatie greoaie, tensionata sau de slabiciune? Si cel mai important: cum se diferentiaza de prima senzatie?

Incearca. O sa te prinzi dupa un pic de exercitiu.

Si acum treci la adevarata ta intrebare: “Sa accept oferta de job?”. Spune-ti cu convingere si cu toata fiinta: “Voi accepta noul job”. Repeta de mai multe ori si vei cum te simti. Apoi spune opusul, cu la fel de multa convingere: “NU voi accepta noul job”. Cum se simte? Ce se simte mai bine? Cand simti senzatia de usurare?

Corpul tau stie ce e mai bine pentru tine. O poti numi intuitie, invatatorul interior, sinele superior, divinitate. Meditatia te ajuta sa te conectezi la aceasta inteligenta. Aceasta inteligenta iti este accesibila ORICAND. Foloseste-o!

5. Pune o intrebare

Am lasat aceasta tehnica pentru sfarsit, pentru ca imi place cel mai mult. Dupa ce ai intrat in acea stare relaxata a mintii, e.g. “Cum pot sa avansez in cariera? Sau “Cum imi pot imbunatati relatie cu socrul meu?”. Pune intrebarea si vezi ce ti se raspunde. “Intreaba si vei afla”. De obicei primul raspuns care iti vine in minte este cel mai bun.

Eu am intrebat la un moment dat: “Cum pot creste AHACommunity?” si primul raspuns care s-a ivit a fost “parteneriat”. Nu ma ‘gandisem’ niciodata la acest lucru, dar raspunsul era acolo. A trebuit doar “sa inchid ochii ca sa vad”.

Nu e thought leader, articol, carte, studio, persoana de succes de care stiu, care sa spuna “nu medita, ca nu e bine”. Dimpotriva, multi atribuie succesul, fericirea, sanatatea lor meditatiei. Jack Canfield a gasit titlul pentru “Supa de pui pentru suflet” in meditatie.

Gaseste-ti starea de beatitudine inauntrul tau. E acolo, trebuie doar scoasa la iveala. Esti iubire si lumina pura. Cand esti conectat(a) la tine, ai gasit tot cee ace cauti.

Te rog te rog te rog impartaseste cu mine ce a functionat pentru tine, ca sa sarbatorim impreuna ?.

Diana Firican

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.