a

A website full of resources about your well being.

a

Latest Articles

  No posts were found.

Subscribe

AHA Community > Conexiune & Relatii  > De ce relatiile sunt esentiale si e nevoie sa investesti in ele

De ce relatiile sunt esentiale si e nevoie sa investesti in ele

In afara de situatia in care traiesti intr-o pestera – ceea ce nu e cazul avand in vedere ca ai internet si citesti aceste randuri – orice ai face, oriunde ai fi sau in orice ai crede, esti inconjurat(a) de oameni, cu care stabilesti relatii… de la soferul din masina de langa tine de la stop, doamna de la supermarket, vecinul tau, colegii de serviciu, prietenii apropiati, familia extinsa, copiii tai, jumatatea ta.

 

Niciuna din aceste relatii nu se intampla fara motiv, ele sunt simpla reflectie a lumii tale interioare. Fiecare dintre ele este o oportunitate sa inveti mai multe despre tine si sa cresti, la fel cum este si pentru celalalt suflet – ce schimb frumos, nu crezi? Intra in orice relatie cu curiozitate pura, autentica si inocenta: ce doresti sa ma inveti, de ce ai venit in viata mea si cum putem creste impreuna?

 

Fii implicat cu totul in relatiile din viata ta, pentru ca fiecare se intampla cu un scop. Da tot ce ai mai bun cu inima deschisa si vei primi inzecit ce ai oferit. Probabil crezi acum ca sunt nebuna si rupta de realitate, dar sunt precisa ca am dreptate. De ce? Pentru ca tot ce ai facut cu toata fiinta ta in aceasta viata, a iesit bine. Asa e si in relatii.

 

Daca simti ca nu primesti suficient inapoi, inseamna ca blochezi ‘primirea’ prin convingeri limitative, de genul “o sa incerc inca o data, dar sunt aproape sigur(a) ca o sa fiu dezamagit(a), ca de atatea ori inainte”, “oamenii sunt rai si au intentii ascunse” sau “cum sa ma iubeasca cineva pe MINE?”, etc. Constientizeaza-ti convingerile limitative care te impiedica sa ai relatii pure si iubitoare. Daca nu primesti, inseamna ca nu dai cu toata inima. Deci, ce zici sa-ti verifici convingerile limitative legate de relatii?

 

Adevarul e ca chiar nu poti scapa de relatii, oricat ai incerca. Va trebui sa interactionezi cu oameni, fie familia apropiata, colegii tai, instalatorul, tipul de la customer support sau necunoscutul care te intreaba de directii. Fiecare are potentialul sa aiba un impact pozitiv sau unul negativ asupra vietii tale.

 

Deci, daca e o idee pe care sa o iei cu tine din acest articol, te rog sa fie aceasta: orice relatie poate fi o surse de bataie de cap, stres, durere SAU o sursa de bucurie, zambet, sustinere, bunatate, energie pozitiva, crestere, iubire. Bineinteles, sunt multe nuante intre, dar sta in puterea ta sa muti acul in directia in care doresti.

 

Asadar, avand in vedere ca vei avea relatii in viata ta indiferent de context, de ce sa nu le transformi in surse de bucurie, bine, iubire, etc.?

 

“CALITATEA VIETII TALE, ESTE CALITATEA RELATIILOR TALE” (Tony Robbins)

 

Nimeni, in adancul sau, nu doreste sa ranesca pe nimeni. Fiecare dintre noi suntem fiinte luminate. Tu si cu mine, tipul care vorbeste urat, femeia care fura, persoana care e nepoliticoasa. Toate aceste comportamente (percepute ca negative), vin dintr-un neajuns, din sentimentul ca ceva lipseste in viata lor, o nevoie care nu a fost satisfacuta sau pe care incearca sa o satisfaca. In cele mai multe din cazuri, acea nevoie este nevoie de iubire.

 

Am citit o frumoasa poveste adevarata a unui barbat tanar care se dadea in spectacol in mijlocul unei piete aglomerate, fiind agresiv verbal si fizic, punandu-i pe cei din jurul sau in pericol. O batrana in scaun cu rotile s-a apropiat si i-a atins mana, privindu-l cu blandete si iubire, ca si cum i-ar fi spus “esti in siguranta, esti inteles, esti iubit, esti bun, sunt aici pentru tine”. Tanarul s-a calmat, muschii i s-au relaxat, respiratia i s-a linistit si furia i s-a potolit, ca si cum s-ar fi simtit impacat, inconjurat compasiunea si iubirea femeii. Nu ti se pare foarte frumos?

 

Iubire, iubire, iubire. Raspunsul pentru tot. Tu cum te simti cand te simti iubit(a), acceptat(a), inteles(easa) intru totul? Cum.Te.Simti.?

 

Ce-ar fi daca ai putea oferi acest cadou altei persoane, asa cum a facut femeia in scaun cu rotile? Acea persoana se schimba, relatia voastra se vindeca, tu evoluezi.

 

Dupa cum am mentionat intr-un alt articol, odata ce iti asumi responsabilitatea ca poti influenta in mare parte ceea ce ti se intampla, incepi sa actionezi inspirat in directia dorita a tot ceea doresti sa imbunatatesti, inclusiv relatiile tale.

 

Si acum te intreb, daca orice relatie poate fi o sursa de bine, care sa iti faca viata frumoasa SI tu stii ca ai puterea sa o influentezi prin puterea gandurilor, atitudinii, sentimentelor, actiunilor tale, nu merita sa incerci? Toata lumea are de castigat: tu, cealalta persoana, oamenii din vietile voastre, intregul Univers. Si, oricat de sublim ar suna, acest lucru se afla in mainile tale, crede-ma, am experimentat in viata mea si am observat in vietile altora.

 

Ce putem face:

 

 • Identifica un tipar care se repeta in relatiile tale, e.g. ti se pare ca la un moment dat cealalta persoana va face ceva prin care iti va pierde increderea
 • Alege o relatie din viata ta in care ai observat sau anticipat acel tipar si vrei sa il vindeci
 • Trimite iertare in acea relatie: te iert, te iubesc (nu neaparat intr-un mod intim, vorbim despre iubire in general fata de Univers sau Creatie), te accept si te inteleg. Iti trimit compasiune si iubire. Aceste cuvinte te vor calma.
 • Ofera-ti mai multa iubire (da, tie): ma iubesc si ma accept intru totul, merit iubire la randul meu, sunt lumina si iubire. Si respira. Aceste cuvinte te vor ‘ridica’ si te vor face sa te simti bine.
 • Observa. Intr-o stare de bine, iubire si inspiratie, vei atrage oameni cu aceeasi vibratie, ceea ce iti va imbogati viata si te va ghida in continuare. Crede-ma, cand esti intr-o vibratie mai inalta, e incredibil cat de repede se imbunatatesc relatiile si cat de diferiti sunt oamenii pe care ii atragi in viata mea. Cine se aseamana, se-aduna.
 • Repeta. Face acest lucru de cate ori este nevoie.

 

 

Fiind intr-o stare de iubire:

 

 • Iti vei imbunatati semnificativ relatiile pe care le ai acum (cateodata pare magie)
 • Te va ajuta sa atragi oameni noi, cu aceeasi vibratie inalta ca tine, care vor avea un impact pozitiv asupra vietii tale
 • Te vei elibera de relatii care nu-ti fac bine, in cel mai natural mod posibil, ca si cum te-ai ridicat deasupra unui nor gri si vezi cerul limpede din nou (astfel, oamenii care nu vor sa evolueze odata cu tine din relatiile tale, vor disparea de la sine)

 

Poti incepe oricum. Ce-ai zice de acum? Inchide ochii, respira adanc, relaxeaza-ti corpul si trimite iubire, compasiune, bunatate, acceptare, intelegere si IERTARE celeilalte persoane, ofera-ti iubire tie simte lumina si intelepciunea infinita care sunt deja in tine.

 

Bucura-te de sentimentul de usurare din corp.

 

Repeta de oricate ori este nevoie. Astfel si actiunile tale vor fi inspirate, pentru ca vor izvori dintr-un loc al dragostei.

 

Ai puterea sa transformi orice relatie, de la suferinta la bucurie, de la furie la blandete, de la ura la iubire.

 

Deci care este pasul tau imediat urmator?

Diana Firican

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.